Loeb a devenit Cavaler al Legiunii de Onoare

loebSebastien Loeb, pilotul Citroën Racing şi campionul mondial de raliuri en-titre, a primit miercuri după amiază, la Palatul Elysée, din partea preşedintelui Frantei, titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare. După cele 5 titluri mondiale câştigate în Campionul Mondial de Raliuri, Sebastien Loeb a fost invitat, miercuri 27 mai, la Palatul Elysee pentru a i se înmâna un nou titlu de prestigiu.

În cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat şi familia pilotului Citroën, Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, l-a decorat pe Loeb cu ordinul Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie acordată de statul francez. Această distincţie, creată de Napoleon Bonaparte, mai este numită şi „crucea celor bravi”, iar printre cei care au fost onoraţi de-a lungul timpului se numără şi alte personalităţi din sporturile cu motor: Pierre Dupasquier, Jean Alesi şi Alain Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1.

„Sunt foarte onorat să primesc această decoraţie din partea preşedintelui Republicii. Chiar dacă este un titlu personal, ţin foarte mult să îl impart cu toţi membrii echipei Citroën. De fiecare dată când facem să răsune imnul naţional la un raliu, simţim aceeaşi mândrie comună pentru reuşita sub culorile Franţei. Sper să continui să-mi reprezint cu demnitate ţara, obţinând al şaselea titlu de Campion Mondial de Raliuri „, a declarat Sebastien Loeb.

In 2009, Sebastien Loeb a câştigat 5 dintre cele 6 etape disputate, fiind lider în Campionatul Mondial de Raliuri, cu un total de 55 de puncte. Palmaresul pilotului echipei Citroën este impresionant. Loeb are 52 de raliuri câştigate, dintre care 23 pe asfalt şi 26 pe macadam. În afara acestui record, el este şi pilotul cu cele mai multe victorii într-un sezon, 11 în 2008, pilotul cu cele mai multe victorii consecutive, 6 la rând, şi pilotul cu cele mai multe victorii consecutive într-un singur raliu, 7 în Raliul Germaniei între 2002 şi 2008. Sebastien Loeb a câştigat, până acum, 20 de raliuri diferite.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.