Sistem stop & start oferit gratuit pe Kia cee’d

ceedisgKia Romauto, importatorul mărcii coreene în România, oferă gratuit sistemul Idle Stop & Go pe orice model cee’d compatibil, comandat până la 30 aprilie 2009. Acest sistem opreşte automat motorul când maşina staţionează în trafic şi îl reporneşte imediat ce şoferul apasă pedala de acceleraţie.

În condiţii de trafic citadin intens, clasicul „bară la bară”, Idle Stop & Go reduce cu până la 15% consumul de combustibil şi emisiile poluante, în timp ce în ciclu mixt consumul scade cu 6 procente. Deocamdată, singurele motorizări compatibile cu Idle Stop & Go sunt cele pe benzină, de 1,4 şi 1,6 litri, însă producătorul coreean a anunţat că până la sfârşitul acestui an tehnologia va fi implementată şi pe propulsoarele diesel.

ceedisg

În foarte multe ţări europene, cei care optează pentru tehnologiile eco beneficiază de sprijin din partea autorităţilor fie direct, prin acordarea de stimulente financiare la achiziţionarea unui asemenea autoturism, fie indirect, prin scutiri de taxe şi impozite. În România, studiile au arătat că oamenii sunt preocupaţi de protejarea mediului, dar în acelaşi timp nu sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru a-şi implementa tehnologie ‘verde’ pe maşini. De aceea am decis ca sistemul ISG să fie acordat gratuit celor care comanda un cee’d până pe 30.04.2009„, a declarat Dana David, coordonator marketing al Kia Romauto.

Această promoţie se adaugă discounturilor semnificative la toată gama cee’d, de până la 2900 euro din preţul fără TVA.

Foto: Kia

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.