Spectatori, ocupati cele mai bune locuri! Ken Block vine in WRC!

blockKen Block e în primul rând un om de afaceri. Un „self-made millionaire”, care a debutat la raliuri în 2005, la 38 de ani! Ce a făcut până atunci? A construit împreună cu Damon Way compania „DC Shoes”, care şi-a început activitatea prin producerea de încălţăminte pentru skateboard-eri şi a ajuns să fie cumpărată în 2004 de Quiksilver cu 87 milioane dolari.

Un adevărat star în America şi pe internet, unde filmuleţele cu cascadoriile lui fac furori, Ken Block s-a decis să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri, alături de „băieţii răi” precum Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen sau Kimi Raikkonen. Americanul va pilota un Ford Focus RS WRC preparat de M-Sport şi finanţat de Monster Energy (producător de băuturi energizante), echipa numindu-se Monster World Rally Team. Block va participa doar la câteva etape (nu va face program complet).

Să concurez în WRC a fost mereu un vis de-al meu dar aş fi visător dacă aş promite clasări pe podium în viitorul apropiat. Mă voi lupta cu cei mai mari piloţi ai planetei. Voi da totul, dar principalul meu obiectiv pentru 2010 este să devin un pilot competitiv pentru 2011 şi mai departe„, a declarat realist Block, care va participa şi în campionatul american de raliuri şi în X-Games, în ambele ţintind locul I.

Şi câtă dreptate are. E una să faci spectacol şi alta să scoţi cel mai bun timp. Va trebui să-şi reseteze „computerul de bord” pentru a scoate pe probe timpii cei mai buni, nu fum din cauciucuri. Un lucru e clar: WRC are numai de câştigat din prezenţa unei vedete precum Ken Block. Dacă adaugăm faptul că un anume Kimi Raikkonen va pilota pentru Citroen, pe lângă starurile deja consacrate ale disciplinei, e clar că va fi un an incendiar. Prima etapă la care va participa Block este Raliul Mexicului.

PS: Iată cam cu ce ocupă Ken Block atunci când nu participă la raliuri sau la X-Games. Enjoy!

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.