TASH 2011, un targ de masini second-hand scumpe

Am fost azi la TASH 2011, adică Târgul Auto Second Hand. Dacă aveţi timp de pierdut merită să daţi o raită pe acolo, e deschis de joi până duminică inclusiv (14-17 aprilie) la Băneasa Drive In Cinema (chiar lângă mall-ul Băneasa Shopping City). Sunt câteva maşini interesante pe acolo, dar doar de văzut, nu de cumpărat.

Dacă vă interesează să cumpăraţi o maşină second-hand nu vă recomand acest târg, decât dacă bugetul dumneavoastră este de minimum 15.000 euro. De la acest nivel există câteva opţiuni de luat în seamă, dar numai după o negociere serioasă.

Asta pentru că în cele mai multe cazuri preţurile sunt umflate, majoritatea maşinilor expuse aparţinând dealerilor de maşini noi şi second-hand şi nu vânzătorilor privaţi. De aici preţurile aferente, plus proporţia mare de maşini noi, care nu ştiu ce caută la acest târg. Nu mai vorbesc de maşini de clasă mică gen Ford Fiesta, VW Polo sau Opel Corsa oferite la suprapreţ sau de cele recuperate de societăţile de leasing care se vând la preţuri duble decât ar fi normal având în vedere istoricul lor tumultuos.

Am remarcat câteva oldtimere precum un Ford Model T, un Corvette Stingray şi un Ford Mustang, la preţuri de circa 30.000 euro fiecare, dar şi un BMW M3 Coupe, un Jaguar XFR Arden şi Lincoln Town Car din 2000 şi ceva, un sedan american care îmi place foarte tare.

Foto: TASH

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „TASH 2011, un targ de masini second-hand scumpe”

  1. Parerea mea este ca merita sa cumperi o masina second hand confortabila si fiabila la 8-9000 de euro decat sa cumperi o dacie noua la acelasi pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.