Tesla Model S Alpha, inca un pas catre productia de serie

Tesla Motors se apropie de momentul în care va oferi pe piaţă Model S, berlina cu care speră să îşi extindă vânzările dincolo de nişa reprezentată de modelul Roadster. Compania americană a furnizat primele imagini cu Model S Alpha, o versiune de pre-serie din care va lua naștere versiunea definitivă Model S Beta.

Anticipat de conceptul omonim prezentat în urmă cu doi ani, Model S va fi produs în SUA, existând deja 5.000 de comenzi pentru berlina electrică. Faţă de concept, există câteva diferenţe stilistice în zona spoilerului frontal, unde locul luminilor de zi a fost luat de prize de aer suplimentare. De asemenea, spoilerul posterior se prezintă acum cu un difuzor de aer mai discret, în timp ce desenul interior al blocurilor optice a fost şi el modificat.

Maşina va dispune de până la şapte locuri, va putea atinge o viteză maximă de 192 km/h şi va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de şase secunde. Autonomia se va ridica la 250-480 kilometri, în funcţie de tipul de baterie ales de client. Interiorul se va remarca prin folosirea unei console centrale touch-screen care va prelua toate funcțiile comutatoarelor tradiționale, iar de la bord nu va lipsi conexiunea la internet. Tesla Model S va fi comercializat în SUA din a doua parte a anului 2012, la prețuri cuprinse între 57.400 și 77.400 dolari (39.200-52.900 euro).

Părerea mea este că acest model va începe revoluția electrică. Tesla dispune deja de cea mai avansată tehnologie în domeniul bateriilor, iar producerea unui sedan ce va costa de două ori mai puțin decât modelul Roadster va transforma Tesla Motors dintr-un constructor exotic într-unul de luat în seamă. Ca să nu mai vorbim de designul lui Model S, care e absolut superb…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

2 comentarii la „Tesla Model S Alpha, inca un pas catre productia de serie”

  1. Salut! articolele sunt foarte misto si pozele sunt mai mereu impresionante. am cautat si un review despre volkswagen scirocco dar nu am gasit… crezi ca ma poti ajuta?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.