Update: Audi A7 Sportback prezentat oficial

Ieri Audi s-a ţinut de cuvânt şi a prezentat oficial limuzina/coupe-ul/break-ul A7 Sportback. Nu mă pot hotărî la nici una dintre aceste categorisiri pentru că maşina asta poate fi considerată câte puţin din fiecare.

Limuzină, pentru că are 4,97 metri lungime (cam cât un A8) şi pentru aspectul practic dat de cele patru portiere, la care se adaugă un hayon imens. Ca să nu mai vorbim de dotări, aceleaşi ca la A8.

Coupe, pentru profilul dinamic şi linia joasă a caroseriei, dar şi pentru geamurile fără rame ale portierelor, detaliu propriu coupe-urilor. Din păcate însă, montantul central există, spre deosebire de coupe-urile Mercedes (E, CL) la care absenţa acestuia dă o notă de distincţie. Însă nici CLS-ul, concurentul direct al lui A7 Sportback, nu-şi permite luxul de a nu avea montant central, aşa că putem trece peste acest „inconvenient”.

În fine break, pentru hayon-ul imens cu care se termină maşina şi care adăposteşte un portbagaj de 535 litri (1.390 litri cu bancheta spate rabatată).

La startul vânzărilor din toamnă, A7 Sportback se va prezenta cu o gamă de motoare formată din două benzinare (2.8 FSI de 204 CP şi 3.0 TFSI de 300 CP) şi un V6 diesel disponibil în două variante de putere (3.0 TDI de 204 sau 245 CP). Turbo-ul pe benzină îi conferă lui A7 prestaţii demne de cuvântul sport din Sportback: 5,6 secunde acceleraţia de la 0 la 100 km/h şi 250 km/h viteză maximă (limitată electronic).

Dacă pe astea le cred, chestia cu consumul mediu de 8,2 litri/100 km mi se pare o glumă sinistră. Poate să aibă şi trei sisteme start-stop că tot nu va ajunge să consume 8 litri la sută, nici măcar în laborator. Pe de altă parte, diesel-ul de 245 CP oferă performanţe dinamice comparabile (6,5 secunde de la 0 la 100 km/h, 250 km/h) în condiţiile în care consumul mediu declarat este de 6 litri/100 km.

Toate modelele dispun de transmisie automată S-Tronic şi tracţiune integrală quattro, cu excepţia dieselului entry-level de 204 CP, care are tracţiune faţă şi transmisie Multitronic de tip CVT .

Preţul de bază va fi în Germania de 51.650 euro (fără taxe), valabil pentru versiunea 3.0 TDI de 204 CP.

PS: Pe culoarea aia închisă A7 arată bestial…

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.