Uraaa! Vom mai avea inca 10 kilometri de autostrada pe A3

Autostrada Transilvania se lungeşte cu încă 10 kilometri. Asfaltul e deja turnat, urmează să se facă recepţia şi deschiderea circulaţiei, cel mai probabil luna viitoare. Asta deşi anul trecut Berceanu se lăuda că în 2010 vor mai fi finalizaţi încă 48 de kilometri din A3 (pe lângă cei 42 inauguraţi atunci). Iată că nici măcar această estimare jalnică a fostului ministru nu a putut fi respectată, aşa că în România anului 2010 vor fi daţi în folosinţă doar 10 kilometri de autostradă, între Turda şi Câmpia Turzii.

Merge bine treaba, nu? În ritmul ăsta, cred că anul viitor se va inaugura 1 kilometru de autostradă. Cu panglici, sobor de preoţi, tot ce trebuie. Oricum, băieţii de la Bechtel şi cu cei de la CNADNR stau bine: din cei 255 kilometri care trebuia să fie gata până la 31.12.2010, conform contractului, au finalizat 52. Aşa că termenul de finalizare al întregii autostrăzi (415 km), fixat pentru 31.12.2013, se poate traduce prin 31.12.2023. Sau poate 2033?

Via | HotNews

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.