Vanzari in crestere pentru Chevrolet

chevrolet_aveoChevrolet a raportat pentru luna mai pe piaţa românească vânzări în creştere cu 22.9% faţă de luna precedentă. În Europa de Vest, în primele patru luni ale anului 2009, cota de piaţă Chevrolet a crescut cu 0,27 de puncte, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 1,27 %.

Pieţele cele mai bune pentru marca americană au fost Franţa, Germania şi Italia, acolo unde consumatorii au profitat de proiectele guvernamentale de stimulare şi de preţurile scăzute ale modelelor Chevrolet. Au fost în special vizate de clienţi modelele mici precum Spark sau Aveo.

Pe alte pieţe, de exemplu, în Marea Britanie, Chevrolet a continuat să înregistreze an de an o creştere a vânzărilor şi a cotei de piaţă. În Spania, o piaţă care a înregistrat o scădere semnificativă în ultimele luni, cota de piaţă Chevrolet a crescut cu 0,6 puncte, comparativ cu primele patru luni ale anului 2008, ajungând acum la 1,68 %.

În toată Europa, cota de piaţă Chevrolet a înregistrat o uşoară scădere de 0,1 puncte, ajungând la 2,1 % în primele patru luni ale anului 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest fapt poate fi atribuit pieţelor din Rusia şi Ucraina, care au înregistrat o scădere puternică în ultimele luni. În ciuda condiţiilor dificile de pe piaţă, Chevrolet rămâne marca străină numărul unu în Rusia pentru al doilea an consecutiv.

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.