Volkswagen Golf de 440 CP pentru Nurburgring 24h

Dacă salivaţi la vederea pe stradă a unui Golf GTI sau Golf R, „bestia” denumită Golf24 sigur vă va face să le uitaţi pe primele două. E vorba de un model de curse, care se numeşte Golf24 pentru că locul său de joacă va fi cursa de 24 de ore de la Nurburgring din acest an.

Spre deosebire de Scirocco-urile CNG de anul trecut, care funcţionau pe bază de gaz natural, Golf24 e cât se poate de convenţional. Sub capotă zace un motor turbo pe benzină de 2,5 litri cu cinci cilindri în linie (derivat din cel care echipează şi Audi TT RS). Cuplat la o transmisie secvenţială cu şase trepte, acesta dezvoltă 440 CP şi un cuplu maxim de 540 Nm. Şi încă ceva: are tracţiune integrală.

Maşina este inscripţionată „GTI 35 years”, un omagiu adus lui Golf GTI, care împlineşte anul acesta 35 ani. Uriaşul eleron montat deasupra portbagajului şi flăcările ce ies pe evacuările laterale cred că spun suficiente lucruri despre caracterul acestui bolid. Aşa că dacă vreţi să-l vedeţi la treabă, rezervaţi-vă de pe acum bilete la cursa de 24 ore de la Nurburgring (25-26 iunie 2011).

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Volkswagen Golf de 440 CP pentru Nurburgring 24h”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.