Volkswagen Vento se întoarce

E tot un sedan, dar mai mic decât eram obişnuiţi. Dacă Vento-ul vechi era versiunea în trei volume a lui Golf, noul Vento este tot un sedan, dar bazat pe Polo. Deşi maşina nu a fost încă lansată oficial, primele fotografii-spion au apărut deja.

După cum se vede, Vento preia de la Polo caroseria până la montantul C, continuându-se apoi sub formă de sedan. Aşa cum ne-a obişnuit Volkswagen, maşina nu excelează la capitolul design, ba dimpotrivă. Banal este cuvântul care descrie cel mai bine noul Vento. Farurile puţin cosmetizate sunt aceleaşi de la Polo, profilul e de Jetta, iar stopurile par luate de la un Golf Variant.

Interiorul este 100% Polo, însă bordul acela lucios poate provoca greaţă celor mai sensibili. Sper că doar prototipurile de teste au bordul aşa glossy, căci altfel va fi horror. Deşi, dacă ne gândim că maşina este destinată în principal pieţelor emergente (în special India, unde va fi şi fabricată), bordul lucios s-ar putea să fi fost intenţionat gândit aşa. Brrrr…

Vento are ampatamentul alungit cu cinci centimetri faţă de Polo, iar portbagajul ajunge la impresionanta valoare de 500 de litri. Vânzările încep în septembrie în India, Brazilia şi Rusia.

Via | Autoblog.it

Publicat de

Dan Mihalascu

Mă numesc Dan Mihalaşcu şi sunt, ca mulţi dintre voi, un pasionat de automobile şi motorsport. Începând din 2003 am lucrat în presa auto, astfel că am avut norocul ca jobul meu să coincidă cu pasiunea. În aceşti ani de presă am scris la AutoMondial, ProSport, Gazeta Sporturilor, autoevolution.com şi am colaborat cu Ziare.com. Din noiembrie 2011 până în martie 2013 am scris pentru Inautonews.com, iar din martie 2013 până în octombrie 2015 am scris pentru Carscoops. Din octombrie 2015 până în august 2018 am activat ca editor la DriveMag, iar în prezent colaborez din nou cu Carscoops. Ca orice pasionat de automobilism, am visat şi eu să fiu pilot de curse, măcar pentru o zi. Visul mi s-a îndeplinit în 2007, când am debutat în Campionatul de Viteză în Coastă al României, cu ajutorul tatălui meu. Am participat tot sezonul 2007, precum şi la trei etape din 2008, reușind două clasări pe podium la clasa H2 la VTM Straja (Alba) în 2008 (locul 1) și la VTM Buzău în același an (locul al 2-lea). Acest blog auto l-am început în 2008, fiind probabil primul blog de profil din România. Auto-blog.ro se vrea a fi nu doar o sursă de informare pentru împătimiţii domeniului auto, ci mai ales un loc în care aceştia să interacţioneze, să vorbească despre maşinile lor şi despre experienţele lor. Nu în ultimul rând, acest blog este 100% independent, nefiind afiliat nici unui producător auto şi nici unei instituţii de presă. Tot ceea ce veți citi aici este trecut prin filtrul meu (destul de critic ar zice unii), iar singura cenzură este cea a bunului-simţ. La adresele de e-mail de mai jos puteți trimite comunicate de presă legate de domeniul auto, invitații la evenimente sau orice alte mesaje sau întrebări care au legătură cu acest blog și cu mașinile. Contact: E-mail: dan.mihalascu [at] auto-blog.ro sau autoblogrou [at] gmail.com

Un comentariu la „Volkswagen Vento se întoarce”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.